Receptek - 2018.

Nyomtatás
Kategória: Cikkek1
Publikálási dátum: 2018. július 18. (szerda) Írta: Maklári Zsolt

 

Puliszka

Puliszka savanyúkáposztával 

  • 30-35 dkb máléliszt
  • 1,5 l víz

Hideg vízben oda kell tenni a lisztet, és fel kell főzni, a vízbe egy pici sót kell rakni. Lehet tálalni libatepertővel, savanyú káposztával, túróval, tejföllel, szilvalekvárral.

 

 


Krumplis Lapótya

(2 fő)

  • 20-25 dkg krumpli (áttörve)
  • 2 db tojás
  • szódabikarbóna
  • 40 dkg liszt

Megfőzzük a krumplit, áttörjük. Lisztel, tojással, sóval és egy pici szódabikarbónával összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, kockára kivágjuk. Forró olajban kisütjük. Tálalni lehet lekvárral, porcukorral.

  

  


 Csőröge

 

  •  40 dkg liszt
  • 8 dkg kristálycukor
  • 4 db tojássárgája
  • sütőpor
  •  tejföl 

A lisztet, kristálycukrot, tojássárgáját, sütőport, tejfölt összegyúrjuk, utána a tésztát kinyújtjuk, kivágjuk úgy hogy rombuszhoz hasonló formákat kapjunk. A rombuszok közepére „rést” vágunk, amelyen átbujtatjuk a rombusz egyik hosszanti csücskét. Olajban kisütjük.

 

 

 


 

Málé Lapótya

  • 50 dkg máléliszt
  • 20 dkg cukor
  • 8 dl tej
  • 20 dkg sima liszt
  • 2 db tojás
  •  sütőpor
  • szódabikarbóna

A málélisztet és a cukrot tejjel leforrázzuk. Hagyjuk kihűlni, közben kavargatni kell. Ha lehűlt hozzáadjuk a tojást, sütőport, szódabikarbónát. Kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.  

 

 


 

 Málé Nudli

  • 30 dkg máléliszt
  • 15 dkg búzaliszt
  •  2 db tojás

Málélisztet leforrázunk forró vízzel. Hagyjuk kihűlni. Pici sót teszünk bele. Teszünk hozzá búzalisztet, tojást. Ebből nudlit készítünk. A tésztát meg kell főzni forró vízben.  A savanyú káposztát megpároljuk, és szalonnatepertővel tálaljuk. 

 


 

 Pászka

  • 40 dkg liszt
  •  2 db tojás

Liszt, tojás, és egy csipetnyi sót,  összegyúrunk, elnyújtjuk, késhegyével meg kell vagdosni.

 

El kell csipkedni apróra.  Forró vízbe le kell forrázni, hagyni kell állni a forró vízben. Lehet tálalni savanyú káposztával amelyet meg kell pirítani,  szalonnát, tepertőt sütünk rá. 


 

Pép

(2 fő) 

  • 15-20 dkg liszt
  • 2 db tojás

Liszt, tojás, keményre összegyúrjuk. Megreszeljük. Kevés sós vízben megfőzzük. Szalonnatepertővel, sültkolbásszal tálaljuk. 

 

Wednesday the 24th. Sonkádi szabadegyetem. Joomla 3.0 templates. All rights reserved.